Otonom Araçlar

 Teknoloji ve ilerleme çağı kendi başına büyük bir önem kazanmıştır. Herhangi bir sektör olsun, yeni gelişmeler ve yenilikler göreceğinizden emin olabilirsiniz. Kolaylık ve rahatlıktan bahsettiğimizde elektrikli arabalara bir göz atalım. Ancak piyasada yeni olduklarını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.


1902’de George Fischer ile hibrit araba yapma hayali kurduğunda başladı. Ama benzinli motor o kadar güçlü değildi. Yıllar geçti ve yeni teknolojiler ortaya çıktı. Büyük usta Charles Kettering elektrikli marşı icat etti ve bununla birlikte motor kullanımı çok daha uygun hale geldi. Yıllar geçtikçe, bu arabalar lüksten çok zorunluluk haline geldi. Sonunda ortaya çıkan en büyük sorun hava kirliliği endişesiydi. Böylece elektrikli otomobil teknolojisinin önemi daha da arttı. Hükümet büyük adımlar attı ve otomobil şirketlerini sürdürülebilirliğe odaklanmaları için finanse etti. Belirli bir süre içinde yollarda belirli sayıda elektrikli arabaya ulaşma ve çalıştırma hedefleri vardı.


Gereksinimlere göre tasarım yapmak için yenilikçiler ve geliştiriciler üzerinde büyük bir sorumluluk vardı. Teknolojik açıdan sürücü sistemlerinde SCR ve DC motorlar yerine kullanıldı.


Bir sorun çözülürse başka bir sorun ortaya çıkar. Benzin fiyatları dalgalandı ve sorunlar yarattı. Bunu kalıcı olarak çözmek için sürekli artan gaz kilometresi gerekiyordu. Her şirket, maliyeti en aza indirerek ve maksimum verimlilik sağlayarak en iyi anlaşmayı yapmaya çalıştı. Piller, ihtiyaçları karşılamak için farklı bileşenlerle yapılmıştır. Rekabet yıldan yıla büyüdü ve nüanslarla başa çıkmak çok önemli hale geldi.


Böyle bir örnek, ünlü Silikon Vadisi girişiminin Tesla motorlarıdır. Mükemmel tasarlanmış arabalarında en iyi bileşenlere sahipti. Piyasaya göre uygun ve temel özelliklerinden hiçbirinden ödün vermedi. Başarılı bir şekilde çalışıyorlar ve muazzam satış rakamlarına sahipler. Otomobil şirketlerine zorlu bir rekabet sunuyorlar ve ihtiyaçları karşılamak için her zaman en son trendleri buluyorlar.


Teknolojiye göre, şirketler müşterilerine sunabileceklerinin en iyisini sunuyor. Tesla, aralarında en başarılı oyunculardan biridir. Ancak Nissan Leaf, 80 kw elektrikli otomobil motoru ve 30 kw pil ile 2016 yılının en çok satan modeli oldu.


Uzun yolculuklarda önemli bir sorun pil ömrüdür. Sürücüler genellikle siz hedefinize ulaşmadan pillerin boşalmamasını sağlar. Ama şimdi, yolda birçok şarj noktası var. Bu da işimizi çok daha rahat ve kolay hale getiriyor. Yıllar geçtikçe, pil ömrü ve ayrıca verimlilik arttı. Pillerin arıza yapmadığı ve kilometrelerce inanılmaz bir şekilde çalıştığı gözlemleniyor. Bu fikir birliği için kredi Nissan’a gidiyor. 2015 yılında pillerin sadece %0,01’inin değiştirilmesi gerektiğini buldular. Bu büyük bir başarıdır ve bu, teknolojide ne kadar doğaya ve müşteri konforuna önem verdiğimizi göstermektedir.


2015 yılında otomobil sektöründe elektrikli otomobillerde en yüksek pazar payına sahip ülke olarak Norveç’in 1 numara olduğunu söylemek ilginç olacaktır. Belirtilen rakam %22,39 iken Hollanda %9,74 pazar payı ile ikinci sırada yer almıştır. . İki ana nedenden dolayı mümkündür. Birincisi, hükümetin mali açıdan çok büyük destek vermesi ve ikincisi, ülke devletleri ve komşularının da meseleyi çözmek için bir araya gelmesi. Örneğin Avrupa Birliği, çoğu vergilerle ilgili olan yerli şirketlerini desteklemek için ekonomik teşvikler konusunda tam destek sağlıyor.


GELECEK:

Elektrikli arabaların geleceği, Elektrikli arabaların mevcut dezavantajlarına bağlı olacaktır. Bu dezavantajlara dayanarak, daha iyi pillere, daha hafif malzemelere ve daha fazla otomasyona ihtiyaç duyulmaktadır.


Bu segment altında piyasada düzinelerce seçenek mevcut ve önümüzdeki yıllar için birkaç düzineden fazla elektrikli otomobil sıraya girdi. Yakın zamanda Mercedes, önümüzdeki yıllar için 10 farklı hibrit elektrikli otomobil piyasaya süreceğini duyurdu. Dünyanın en büyük Elektrikli otomobili Nissan Leaf, onu Mitsubishi Outlander PHEV ve Tesla Model S takip ediyor. Global satışlarda bu yıl %80’lik bir büyüme gözlemlendi. Elektrikli otomobillerin geleceği, Teknolojisinin kendisi tarafından yönlendiriliyor. Elektrikli otomobillerin geleceğini belirleyecek üç temel noktaya odaklanacağız: Gelişmiş Akü Teknolojisi, Hafif Araç ve Otomasyon.


Geliştirilmiş Pil Teknolojisi : Lityum İyon Piller günümüzde temel olarak elektrikli otomobillerde kullanılmaktadır. Piyasada bulunan en iyi teknolojilerden biridir, ancak pahalı ve enerji yayıcı olduğu için hala mükemmel bir seçim değildir. Son zamanlarda bu sorunların üstesinden gelmek için Lityum hava pili olan ve enerji akışları için hava kullanan ve dolayısıyla daha az bozulmaya neden olan yeni bir teknoloji geliştirildi.


Hafif Araç: Artık, araçların elektrikli mi yoksa yakıt mı olduğuna çok az önem veren, daha hafif ve daha üretken arabaları teşvik eden sayısız yenilik görüyoruz. Geçmişte elektrikli arabalar Demir alaşımlarından veya çelikten yapılırdı. Ancak son zamanlarda Ford, alaşımlar yerine Alüminyum kullanacağını duyurdu. Bu, yakıt verimliliğini de %20 oranında artıracaktır. Elektrikli otomobil üreticileri, Alüminyumdan çok daha hafif olan Karbon fiberli araçları da denediler.


Otomasyon: Elektrikli arabaları sürücüsüz hale getiren otomasyonlar ve artık sürücüsüz araba sorunu teknik olmaktan çok yasal. Gelecekte, bunun hızlanması bekleniyor. Tesla, sürücüsüz otomobil üretimi ile ünlüdür. Tesla ile birlikte diğer birçok üretici, daha sofistike ve güvenli araçlar yaparak tam otonom otomobiller üzerinde çalışıyor.


Normal müşterinin elektrikli arabalarını yakıt pompasından doldurmak yerine şarj etmesi zaman alabilir. Elektrikli arabalar dünyaya güç sağlamak için daha yetkin yaklaşımları kovalarken, petrol sektöründe bile görünüm değişti.

parcangelsin.com olarak teknolojik değişimleri takip ediyor ve sizler için çözümler üretiyoruz.Çok yakında elektrikli araçlar için batarya üretimine geçmiş olacağız....